Един от най-успешните сериали през последните 20 гадини Офисът“ на NBC

...
Един от най-успешните сериали през последните 20 гадини Офисът“ на NBC
Коментари Харесай

Скоро може да забранят „Великият диктатор“ на Чаплин

Един от най-успешните сериали през последните 20 гадини „ Офисът “ на NBC стана най-новата комедийна поредност в листата на потърпевшите от кансъл културата. Премахнат е целият втори епизод от първия сезон на шоуто, наименуван „ Денят на разнообразието “, оповестява Newsweek.

Зрителите на скорошен неделен маратон по Comedy Central, осведомени с един от обичаните американски псевдодокументални комедийни сериали забелязаха, че епизодът нарече( „ Денят на разнообразието “ е пропуснат.

По подигравка на ориста, очевидно признатият за „ политически неточен “ епизод, сатиризира актуалните корпоративни политики за " разнообразие и приобщаване " — т.е. прави тъкмо това, които в тази ситуация прави и Comedy Central. 

В епизода импулсивният и обезверено копнеещ да бъде харесван от подчинените си шеф на районния търговски офис на компания за произвеждане на хартия, Майкъл Скот (Стив Карел), принуждава служителите да вземат участие в семинар за расово многообразие.  Всъщност единствената допустима причина този семинар, е неговото несъответстващо държание по време на провеждането му. 

Епизодът, който беше втори в първия сезон на поредицата, е излъчен в началото на 29 март 2005 година, и е единствено последният образец за наличие, цензурирано във все по-„ будната “ епоха, когато корпорации и огромни компании решават  какво публиката може и какво не може да види.

За тези, които не са осведомени с „ Офисът “ и неговата ирония, ще го разбираем по този начин — това е все едно да забранят на проявление „ Великият деспот “ на Чаплин, тъй като в него се демонстрира популярен деспот, който явно прилича Хитлер.  За благополучие, още не са го забранили, само че в случай че не случи, няма да е огромна изненада. 

През юни 2020 година HBO Max закупи сериала South Park, само че петте най-противоречиви епизода, изобразяващи религиозни фигури, в това число пророка Мохамед, не са налични на платформата. Преди това те не бяха налични за стрийминг в Netflix, Hulu, Amazon Prime, Comedy Central, iTunes… 

Тук даже не става дума за чиста проба „ кансъл просвета “ — епизодите се стопират, но създателите им не остават без работа и не се превръщат обект на акции за засрамване. Практически това е положителната, остаряла цензура, с тази разлика, че е налагана не от държаната, а от от разнообразни корпорации. Но това не прави явлението по-приемливо. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР